Kiezen voor Boer-in-ontwikkeling

Les op maat

De lessen zullen op maat gegeven worden, zodat onze cursisten   optimaal  kunnen profiteren van de lessen!


Onze manier van lesgeven  kan worden beschouwd als  op maat gegeven.  Dit zodat de lessen voor iedereen interressant zijn, zowel voor mensen met weinig achtergrond kennis van de agrarische sector als mensen die al veel achtergrond kennis hebben. In de gegeven opdrachten wordt ook een verdieping aangebracht waar feedback op gegeven wordt. Wij proberen de cursus zo praktisch mogelijk te maken zodat  het kenbaar is voor iedereen!

Daarnaast is het van belang dat ieder plezier heeft in  de manier van lesgeven en het voor iedereen als prettig wordt ervaren. Daarnaast hebben we  geen winst oog merk en  willen  we   graag onze kennis en ervaringen delen met de cursisten!


Excursie

Tijdens  de cursus worden er jaarlijks 2 excursies georganiseerd, deze staan wel op de planning maar de plaats waar deze plaatsvinden staat nog niet vast.  In overleg met de cursisten bepalen we de de bestemming en proberen we deze excursie te regelen.

 


Kosten

De kosten van de opleiding zitten op 55 euro per les en  het aanmeldgeld per jaar.

De modules waar nu voor opgegeven kunnen worden zijn Melkwinning en graslandbeheer. De totale kosten zijn  beraamd op €550,-  hier krijgt u 10 lessen voor, waarvan  8 theorielessen gegeven in de omgeving van Zwolle. De overige 2 lessen bestaan uit excursies.

Modules

Het lesprogramma bestaat uit 4 modules, 2 worden er gegeven in het najaar van het inschrijfjaar, de andere 2 modules worden gegeven in het daaropvolgende najaar. De 4 modules worden hieronder nog eens beschreven. Elke module bestaat uit 5 lessen van 2 uur die op de dinsdagavonden gegeven gaan worden.Vee management

De 1e module die gegeven gaat worden is Vee Management, in deze module komen vakken in voor waar je meer leert over je veestapel! Een brede module warin zowel rantsoen als veebeoordelen op een melkveebedrijf aan bod komt. Voor ieder wat wils en voor ieder herkenbare dingen van thuis!


Financieel

In de 2e module leert u uw eigen bedrijf goed kennen in cijfers en wat deze cijfers inhouden.

Daarnaast zal er ook aandacht zijn aan de menselijke kant van het bedrijf, over bijvoorbeed de visie en strategie van je bedrijf.

Wij zijn erg gesteld op privacy, waardoor er met uw cijfers zeer verantwoordelijk en vertrouwelijk wordt omgegaan.


Melkwinning

De derde module bestaat uit onderwerpen die met melkwinning maar ook melkverwerking te maken hebben. Ook wordt hier de uiergezondheid besproken. Mogelijke nieuwe technieken of kleine puntjes die uw melkproces kunnen optimaliseren zijn volgens ons, een heel interessante kans om uw visie te verruimen.


Graslandbeheer

De laatste module, genaamd graslandbeheer, zit zoals de naam al doet vermoeden vol met interessante lessen over bijvoorbeeld: de bodem en het bodemonderzoek, beweiding of kuiluitslagen. Een hot, item is het mestbeleid en ook deze komt aan bod in deze module.